21 February 2015

Konstrukt / Wasserdicht - split 7''




Konstrukt / Wasserdicht - split 7'', 1996

Slovenia
Jay Walk , 1996
Hardcore / Grind / Crust

(10 tracks, 25 min, 7'' ~ (SL1210 MK2 + M44-7 + Pro-Ject Phono Box USB / Audacity+Lame) ~ MP3@320kbps)


Živjo po dolgem času! 
Med tem ko se nismo nič slišali sem nekako uspel sestaviti en soliden gramofonski setup, nekakšen kompromis med sprejemljivo ceno komponent in zadovoljivo kvaliteto. Skratka končno lahko zripam nekaj izdaj, ki se jih prej zaradi slabe kvalitete komponent nisem sploh latil in bi samo zapravljal čas za slab rezultat. Mogoče kakšno zripam tudi še enkrat. 
V glavnem muzike, ki se jo najde drugje, kot v preteklosti, ne bom uploadal, ker ni potrebe, razen če bo kakšna posebna želja. Maila ne čekiram, vidim pa komentarje na objavo in pa skovike v chat-booxu, sem pa tja tudi FB. Sporočite v komentarju, če kak link ne dela več.

Za prvi prispevek po dooolgem premoru si bomo privoščili starejši 7inč, split med avstrijskimi grinderji Konstrukt in slovenskimi Wasserdicht. Gre za precej brutalen grindkorovski hardcore punk, ki zdrvi mimo še preden se zaveš kaj te je povozilo. Konstrukt se potrudijo tudi z nekaj malo bolj melodičnimi vložki, medtem ko vodotesni oddrvijo v brezkompromisnem HC šopancu.
Verjetno ni potrebno omeniti, da ne gre za radio friendly izdajo in bo zanimiva za najzvestejše ljubitelje, oziroma najbolj raziskovalne jamarje.

---------------------------------

Hey all! Long time no see. Hope you are all ok :)
I have set up a budget / quality turntable and peripherals in the meantime so I will rip some releases I have on my 'to do list' for years now, but have never chosen to waste time on it, because the output quality would suck and we don't want that.

Alright, for the first comeback post I have chosen an old 7'' split release between Austrian grind/HC band Konstrukt and Slovenian Wasserdicht. Both play grindy crust hardcore, while Konstrukt include some melodic parts and Wasserdicht don't. They just speed across their side of the 7'' in more Punk/HC manner. Definitely not radio friendly and suitable for only biggest fans and explorers.

Download

No comments: