26 February 2015

Humanitär / Wasserdicht - split LP



Humanitär / Wasserdicht - split LP
Germany
Vulkancore - 003; Frontcore Records, 2002
Hardcore / Grind / Crust

(26 tracks, 41 min, 12'' ~ (SL1210 MK2 + M44-7 + Pro-Ject Phono Box USB / Audacity+Lame) ~ MP3@320kbps)



Wassedicht so bili očitno rojeni za izdajanje splitov in ne se čudit podatku, da je njihova kompletna diskografija sestavljena zgolj iz split izdaj. Nič slabega seveda. Tokrat se bomo omastili s split LPjem z nemškimi Humanitär. Humanitär stran je za moj okus malce preveč šumeča grindovska godba. Na trenutke se mi zdi da sem falil hitrost platerja pri snemanju, ampak nisem in je zadeva dejansko odvrtena na 33rpm! Niti nevem ali je moj sestav tako v kurcu ali pa je zadeva tako posneta. Skratka zvok muzike je kot da je vse skupaj posneto na en mikrofon sredi sobe. No mogoče celo je. Skratka res hiter grindcore, thrash..


..medtem pa na drugi strani Wasserdicht uprizorijo najboljše od njihovega opusa. Škoda da niso nadaljevali do danes, ker so svoje strukture komadov in zvok lepo nadgrajevali skozi čas. 
Slišati se da celo kak solo na kitari in punkrokiš palm-mute. Brez heca. Kolikor vem je to njihov predzadnji relis pred split 3'' CDjem z makedonskimi F.P.O. Sicer se očitno dečki še zberejo da kakšno zagodejo, vsaj za kompilacijo (Trubute to Pridigarji - 2013 in Zrcalo Dehumanizacije - 2011).

V mapo sem dodal tudi fotko besedil, da jih boste prepevali skupaj z najmlajšimi: '' Svet je lep, če si slep. Svet je lep, če si slep!! '' 
Poklonili so se tudi Sazasu: '' Izginite paraziti, Odnesite svoje debele riti, Nismo člani vaše mafije, Nočemo vaše zaščite, Avtorske pravice so naša stvar, A vas zanima le denar, Radi bi vzeli kar vam ne pripada, Da lahko žepe polni si estrada. SAZAS Paraziti. ''

Ker več robe od njih, kar je že naloženo, nimam, split z Scuffy Dogsi pa že kroži po netu, si v slovo Wasserdichtarjem zgolj še zažvižgam: '' Trobec gizdalin, Ne kuri na plin, Kdor s Trobcem se igra,, V peči prasketa. Metod Trobec, Ti zapre gobec....


---------------------------------

This is a grindcore, hardcore, thrash LP split from Germans Humanitär and Slovenian Wasserdicht. Humanitär side is recorded in some low profile so it sounds kinda strange, almost like the speed when recording was wrong, but was in fact 33rpm. It is not terrible, but you need to be a real grind fan to really enjoy it. They play fast as fuck. The drummer is a robot if you ask me. 

Wasserdicht side brings more downtempo grindcore/punk. Still fast, only slow compared to Humanitär. For my opinion this is Wasserdicht best release in their discography (that completely consists of splits !). Afaik later they have only released one more split with Macedonian straight forward hardcore band F.P.O. Do check this out. 



Download

1 comment:

Hermit said...

Dobrodošel nazaj... Si od mrtvih vstal, hehehe.... Upam, da ti rata še kaj naložit v prihajajočih mesecih!