03 April 2012

TRIFOR60 - Veča se čreda apatičnih ovc



TRIFOR60 - Veča se čreda apatičnih ovc, 2011

Slovenia
diy
Hardcore-punk/d-beat

(15 tracks, 43min, CD~iTunes~Mp3@320kbps, 109MB)


Verjetno ne veste da imajo Železniki lovsko družino, ki je praznovala 65 let obstoja, nekoliko bolj verjetno je da veste da jih je 2007 precej grdo zalilo in da kraj krasi star kamnit plavž iz sredine 19. stol.
Gotovo pa ste vsi slišali ali videli grind/hardcorovski slovenski biser Sodn dan.
No, tokratna godba izhaja iz istega gnezda, le z novim bobnarjem in brez kitarista Leona.
Zvok je tokrat brez pretiravanja svetlobna leta pred posnetki, ki so jih za sabo na vinilu in cdju pustili Sodn dan.
Energija in besen hardcore pa ostajata na visoki ravni. Hitri d-beatovski komadi zdrvijo mimo v dobre pol urice, kar sploh ni tako kratko za hc album. Na koncu pa vas čaka še 'skriti komad' - V imenu ljudstva od CZD in komad 1x ja 1xt ne, ki fantastično, nekoliko slashovsko, zaključi tole potovanje skozi cinično punkovski in družbeno kritičen album. Predvsem pa so na tapeti idiotske medijske vsebine, potrošniško zagnanost in seveda debilizem cerkve in religij, izmov in politike. Besedila so zraven, tako da si jih preberite ob poslušanju, čeprav tokrat zaradi manj grindovsko brutalnega vokala to ni tako nujno kot je bilo to potrebno ob besedilih Sodn dan.
Skratka Trifor60 so posneli album totalno na nivoju ugledne svetovne d-beatovske druščine in ponovno zakoličili Železnike kot prestolnico slovenskega jeznega anarcho (d-beat) hardcora.
Gotovo vam bojo vnuki hvaležni, če jim boste v zbirki zapustili tale album, fantje pa bodo na vaš račun spili kak pir. Kontakt najdete na spodnjih linkih.

ps: ta petek (6.4.2012) špilajo na Punk fešti #2 v Mostovni

---------------------------------

Trifor60 is basically the same lineup as grind punkers Sodn dan coming from small town Železniki.
Their new band is more anarcho and d-beat hc oriented. The production of the album is diy but still on a very very high level. The recordings are just great and will blast your stereo to hell with great d-beat.
Lyrics consist out of criticism of apathy (as the album title says: The herd of apathetic lambs is returning) and entertaining media bullshit, religion idiocities and modern consumer powered religion.
Definetly do check them out if you like sound of Wolfpack, Victims, Tragedy ..


Trifor60 Facebook
               MySpace

                                        

Download

No comments: