19 April 2012

4. obletnica Punk 'O' Jame = Pehar CDjev giveaway


V nedeljo 22.4.2012 bo štiri leta od kar sem objavil prvi post na tem blogu (na začetku imenovanem slo-punk-rock). Ker sem imel nekaj slovenskega punka še iz osnovne in srednje, in ker so me nanj vezali lepi spomini, sem se odločil da po vzoru številnih glasbenih blogih, takrat v razmahu, svojo zbirko spravim v mp3je in na voljo za download. Ker želim dostojno raven kvalitete v mp3 spravljenih plošč sem vsako, četudi se je že pojavljala na netu, zaripal v najboljši kvaliteti ob sprejemljivi velikosti. Vsaka objava vzame kar nekaj časa sploh ripanje, fotkanje (zdaj skeniranje) naslovnic, vsebine, kratek opis, urejanje mp3jev.. uploadanje.. Opisi, ki jim jaz ne bi rekel kritike, ker nimam za to besednjaka in žilice, so povečini skopi a upam da vseeno na kratko povzamejo vsebino objavljenega albuma. Skratka tega časa mi ni bilo nikoli škoda, saj ima vsako tele svoje vesele.
Če je le kdo našel kak dober album, komad, če je šel kdo na kak koncert več ali kupil od banda kasneje kako majico in album, ali pa zgolj spoznal da je slovenska punk-hc scena kljub majhnosti in ljubiteljski ravni zelo glasna, aktivna in entuzijastična, je namen dosežen.
Trenutno nimam prav veliko časa za urejanje bloga, tako da sem že opustil koncertni napovednik in novičke, ker je teh objav precej, če le malo čekirate določene strani in seveda fejsbukovske objave bandov, placov, društev.. Pa tudi objave si sledijo bolj po redko. Vendar v rokavu imam še kar nekaj CDjev, predvsem pa veliiiikoo vinilk slovenskih bandov, katere čakajo na boljšo domačo tehnologijo ( €... ), ki bo omogočila spodobno kvaliteto ripanja.

Tudi v naprej apeliram na vse ki se tu ustavite, potegnete kak album, da podprete domače bande. Z skupno podporo lahko omogočimo nastajanje novih slovenskih plošč in z obiski koncertov prejmemo dobro dozo pozitivne r'n'r energije, ter povemo bandom da ne igrajo sami sebi ter svojim puncam in da spoštujemo trud in veselje, ki ga vložijo v kozarec glasbene umetnosti, ki nas napaja, razveseljuje in tudi družbeno kritično opominja / ozavešča, da je prevelika apatija do anomalij sodobnega časa slaba izbira za vse nas kot družbo, ki po naklučju kemije in fizike tlači ta planet tu in zdaj.

Da ne nakladam predolgo, saj tale objava ni mišljena kot samohvala, partijsko proslavljanje ali kaj podobnega, ker to ni v moji naravi..
Med tri obiskovalce, upam da ljubitelje punk rocka, želim razdeliti 3 CDje.
Slovensko kompilacijo 'Question Of Tolerance?', italjanske melodične punk-rockerje z garažnim pridihom  December Peals in njihov album 'People Have Demons', ter ene izmed domačih punk/hc prvakov INxSANE z njihovim zadnjim super dobrim albumom 'Trust These Hands... Are Worthless'.

Da pa ne bo prav preveč preprosto pa poskusite odgovoriti kateri domači album, objavljen na tem blogu, je bil (preden je bil link deaktiviran, nevem na čigavo zahtevo) največkrat prenesešn in približno kolikokrat. Ter koliko prenosov je zbral album naših INxSANE -  Trust These Hands... Are Worthless. Zraven lahko ugibate še kateri album je drugi po številu downloadov (domača kompilacija ;)
Zelo bom vesel (tudi v prihodnje) kakšnega vašega komentarja, kritike, vzpodbude, popravkov, obvestil o nedelojočem linku.. Pravzaprav kakršnega koli odziva, ker sem le to v teh štirih letih najbolj pogrešal, saj je še tako majhen komentar velika vzpodbuda za nadaljevanje tega glasbenega bloga z podalpskimi vižami.

Odgovore lahko pustite na facebook strani, komentirate omenjene objave ali pošljete na mail: PUNKOJAMAatHOTMAILpikaCOM. Med najbljižjimi kombinacijama vaših ugibanj bom izžrebal prejemnike CDjev po nakjlučnem razporedu. Muzika vam bo poslana po pošti na naslov, ki mi ga boste sporočili po koncu žrebanja, ki traja do 1. maja, tako da boste trije imeli božič v maju :)

Lep pozdrav vsem!
samo

No comments: