05 February 2012

The Hoax Program - II



The Hoax Program - II, 2011

Slovenia
Radio Študent Založba, 2011
Hardcore/Stoner/Rock'n'roll

(11 tracks, 28min, CD~EAC~Lame~Mp3@320kbps, 66MB)  


Mogoče bi jih beseda HC veterani postarala, tako da jim raje rečem fantje z kilometrino. Zasedba, katera se je nekako reformirala po koncu Low Punch ima za seboj že en album v samozaložbi (Lost songs  forgotten melodies). Že takrat so jasno dali vedeti, da so vsi zelo suvereni na svojih inštrumentih in v bistvu eni največjih 'tehničarjev' v punk in hc sceni pri nas. Prav tako člani nekaterih drugih bolj ali manj aktivnih slovenskih  alter bandov. Družbeno kritična besedila udarijo ven tudi na albumu z preprostim naslovom II. Kot pravijo, in lahko jim samo prikimamo, se zgodovina ponavlja. Tokrat se ponovi tudi njihov zvok, kar sploh ni slabo. Plošča je sicer čistejša in bolje sproducirana od prvenca, a rock'n'roll ostaja enako brezkompromisen in razgiban. Direktno, z vplivi stoner rocka, brez radijskih refrenov in popevkarskih back vokalov, dajo dečki vedeti, da igrajo za svojo dušo in da se jim r'n'r preliva v krvi. Ja mogoče na momente pogrešam kak spevnejši del, ki bi se ga drl v avtu, a pri hcju je vse kar šteje pošteno nategovanje drata in verzi, kateri nas opomnijo kako sranje je okoli nas. In kako sranje je v nas samih, ki z osmimi urami pokrijemo toliko potreb, da lahko kolikor toliko siti pridemo oddelat naslednjih osem. Nekateri pa žal ne pokrpajo niti konca z koncem, s tem da ne vidijo svoje drage in otrok po cele dneve, uničijo zdravje in na koncu prosijo, da bi jim pustili vsaj teh osem, devet.. Dostojanstvo so že zdavnaj zamenjali za topel radiator in kašen priboljšek ali zgolj delovne zvezke za tamale. Menjalnico pa sovodimo vsi skupaj. Da ne odbluzim predaleč, žal je to stanje staro vsaj nekaj stoletij, če ne tisočletij. In kdo sem pravzaprav jaz, da to načenjma na toplem, z kabelskim netom, brez konkretne rešitve, zgolj veliko mero empatije in daleč od mrzlih, prenatrpanih delavskih zabojnikov..
Mogoče pa je ena pot k izboljšanju trenutnega sistema; opozarjanje in odpiranje oči tistim, kateri absurdnosti ternutne ureditve sploh ne vidijo.
In tu je z dobro mero šusa The Hoax Program band na mestu, in za to ne rabijo spevnih oooah in hoooa.
Definitivno priporočam. Nabavite z kontaktom na enem izmed spodnjih linkov in postanite eksluzivni lastnik enega izmed štiristo fizičnih primerkov trenutno najbolj pristnega hc-rock'n'rolla v Sloveniji.

---------------------------------

Here is second album from HC/R'n'R/Stoner masters The Hoax Program.
Continuing where they finished with  Lost songs  forgotten melodies, the band revives heavy and powerful r'n'r blast including personal connotation to socially colored lyrics. 
I definitely recommend you this one, if you miss some pure rock'n'roll. Pressed out of 400 copies. You can get it via links below.

sl-si.facebook.com/thehoaxprogram
thehoaxprogram.bandcamp.com
www.myspace.com/thehoaxprogram



Download

No comments: