04 February 2017

VA - Paket Angažma



VA - Paket Angažma, 2000

Slovenia
Domači Posnjtki, 2000
Alternative rock/punk

[23 tracks, 72 min, CDr ~ (iTunes) ~ Mp3@320kbps]

Tole je že kar 17 let stara kompilacija štirih pretežno primorskih skupin.
Zvekete iz Pivškega konca so furali nekakšno mešanico garage rocka in hardcora, kraševci Strahuljari so špilali nekakše math ekseprimental, Postojnci Kislu Grozdje pa so bili hard rockerji, ki so se spogledovali s punkom in  Če ne drugje, ste Kislu grozdje zasledili na tribute to Niet kompilaciji, Držte jih to niso Niet, kjer so priredili pesem Melanholija.
Žoambo Ž. Workestrao pa so še najbolj znani, sicer edini iz prestolnice in zdi se mi, da še edini aktivni danes. Na kompilaciji so odgovorni za dva prifuknjena komada v njihovem slogu eksperimentiranja in glasbenega performensa. Na kompilaciji je tudi komad postojnskih Leponex, ki dodajo popolnoma odfukan nosie grind z naslovom Nori, ki kar dobro opiše njihov zvok.

Kompilacija je dokaj zaniv dokument kraško-notranjske alternativne rock scene v izdihljajih 90ih.
Od večine bandov so to verjetno edini pravi studijski posnetki, ki so bili kdaj izdani.
Tako eksperimentalne godbe se danes ne gre skoraj noben band več, zato je mogoče tale kompilacija še večji spomenik zvokom, ki se težko še kdaj vrnejo v študentske bunkerje polite z bambusom in oljem od apnšestk.

---------------------------------

This is an old compilation of four mainly Postojna region bands Zvekete, Strahuljarji, Kislu Grozdje in Žoambo Žoet Workestrao. The music is mostly experimental / math rock with some hardcore and punk influences. These are probably only proper recorded songs from the bands, except ŽŽW which have many other releases.


https://zoambo.bandcamp.com
















Download

No comments: