31/08/2011

VA - Zaprti Oddelek


VA - Zaprti Oddelek, 2010

Slovenia (International compilation)
Društvo Zaprti Oddelek, Klub študentov Slovenska Bistrica, 2010
Alternative - Punk/Hardcore/Grind/Crust/Ska...

(31 tracks, 78min, CD~iTunes~Mp3@320kbps, 158 MB)


Kompilacija izdana z strani KUD Zaprti Oddelek in študentov kluba Slovenska Bistrica. Razdajali so jo le na koncertih in dogodkih, ter ni bila v prodaji.
Na njej se zvrsti cel bataljon domačih in tujih bendov največ z področja bivše Yuge.
Torej kompilacija, underground glasbe in vseh možnih podžanrov ekstremnega Punka oziroma Hardcora, ki je en redkih načinov poleg živega igranja, da bandi z obrobja svoje stvaritve predstavijo tudi širši publiki, pa čeprav je v večini to poslušalstvo, ki se tako in tako že giblje v teh glasbenih vodah.
Tole kompilacijo gre jemati kot poklon in salutiranje trenutni punk in hardcore sceni, ki paradira daleč stran od radijskih valov a blizu ljubiteljem surove in udarne godbe iz domačih in sosedsih logov.
Edina škoda mogoče je, da bandi niso vsaj večinsko predstavili kake ekskluzivne oziroma nove komade za tole zbirko in so, vsaj kolikor poznam, na cdju zbrani večinoma že izdani komadi.

---------------------------------

An underground-bands compilation from Slovenia, ex Yugoslavia region and other countries (Shades of Gray - Sweden) released by Cultural Organization Zaprti Oddelek (Closed Ward) is a tribute to an artistic expression of extreme punk and hardcore bands that don't get recognition on radios or other more public media, but still have a lot to say. So this is a collection of present scene in extreme punk and hardcore waters. Lot of bands missing, but you can only get so much on 78min CD.


Download
No comments: