27/06/2011

Rivals! - Make your own path
Rivals! - Make your own path, 2011

Greece
Brain Ache Records, 2011
Hardcore

(09 tracks, 25min, CDR~EAC~Lame~Mp3@320kbps, 61MB)


Danes sem v paketu skupaj z Birds in a Row Lpjko, za darilo ob napovedanem dolgem čakanju dobil tudi dva lušna bonbona in eden izmed njih je tale CDr v lični kartonasti embalaži, omejeni na 100 kosov (drugi je Nine Eleven - City of Quartz 7", katerega še nisem zarolal).
Hja grški hardcore, ko sem dal v player nisem pričakoval pravzaprav ničesar. Računal sm na kako počasno wannabe žaganje ali pa umazano crustersko dretje in temačno škripanje kitare. A že takoj sem bil prav prijetno presenečen. Dobra zvokovna produkcija in svetovno primerljiv šopanac od prvega komada dalje. Rivals ga žgejo v maniri Section 8 in Have Heart. Tako da v devetih komadih slišimo hitro drvenje v old school stilu in modernejši tako imenovani novi hardcore, kjer se zadava rahlo upočasni. Vse pa vsebuje veliko melodike in dovolj razgibanosti, da si želiš album poslušati večkrat in ne bo romal na najbolj oddaljeno polico.

Kot rečeno idealno za fene Comeback Kid, Have Heart, Section 8, Bane.. Zelo pohvalna izdaja za prvenec, upam da naredijo še kaj in da se ne upočasnijo in razjokajo preveč, kot je danes vse prevečkrat praksa (beri Defeater).

---------------------------------

Here is (surprisingly) good hardcore debut album from Greek band Rivals!
It was released for UK label Brain Ache and comes in a recycled cardboard sleeve, limited and numbered to only 100 copies. Melodic and quality produced hardcore.. Perfect band for fans of Have Heart, Bane, Comeback Kid and even old school style like Swedish Section 8 played.

http://www.reverbnation.com/rivalshxc
Download

No comments: